Ma cheama Adam

Ma cheama Aram – este o carte clasica, al carei autor se numeste William Saroyan (Editura: Tineretului,  Anul publicării: 1968). Merita citita.  Si m-a inspirat sa exprim ceva: relaţia noastra strânsă cu Adam, ca stramos (respectiv Eva). C.S. Lewis pomeneşte în Leul, Dulapul şi Vrăjitoarea de fiicele Evei şi fiii lui Adam. Este o denumire generica interesanta. Ne aduce aminte ca, in definitiv, nu suntem chiar asa de diferiti de ei.

Ce suntem noi, erau si ei. Aceleaşi inclinaţii, talente, aceeaşi soartă. Din cauza aceasta Biblia este aplicabila tuturor, e permanent relevantă. Omul este acelasi, Dumnezeu este acelasi. Si planurile lui Dumnezeu.

5 comentarii

 1. Ma cheama elahava. Prietenii ma striga altfel… si in Cartea Vietii, undeva, sper sa scrie ceva frumos si despre mine. Si sper sa ca ceea ce ma caracterizeaza sa exprime relatia mea stransa cu Tatal… si probabil si dorinta altora se priveste acestui comentariu. Aceleasi scopuri. Fie ca Biblia sa se aplice din plin in viata noastra si sa nu lasam sa se piarda sacrificiul realizat in primul Craciun prin intruparea Dumnezeului nevazut fix pentru mine, elahava… si pana atunci caut cartea sa o incep si eu… multumim pentru impresii!

  Răspunde

 2. buna
  ma cheama Potoroaca Madalin
  As vrea tare mult sa vb cu tine ceva important
  O sa am niste seminarii la mine la facultate in Petrosani pe tema creationismului si caut sa invit ceva vorbitori, mai exact 2
  si am auzit ca tu ai vorbit mai de mult la radio pe subectul asta
  Mess-ul meu este potoroaca_m
  Te rog mult sa iei legatura cu mine si sa imi spui daca ai fi interesat sa dai o mana de ajutor

  Mersi mult
  Madalin

  Răspunde

 3. Citind textele pe care le-ati publicat, ma gandesc la plangerile blogosferei evanghelice dupa articole care sa zideasca in adevar si sa mustre in dragoste si-mi amintesc de ceea ce spunea politicianul britanic Edmond Burke: „pentru ca răul să învingă pe pământ este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic” … Asa ca va mai asteptam pe aici !

  PS: Nancy Astor, prima femeie membra a parlamentului britanic, spunea ( mai in gluma, mai in serios ): “in passing, also, I would like to say that the first time Adam had a chance, he laid the blame on the woman” … si obiceiul asta a ramas acelasi ? 🙂

  Răspunde

 4. corect (la „nu suntem atât de diferiţi de ei” şi la „Omul este acelaşi” şi la „Dumnezeu este acelaşi”)…
  mai scrieţi-ne frate! ne e dor 😛

  Răspunde

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s